Kristalliputous Legacy

Tervetuloa seuraamaan ensimmäisen LC-sukuni,Kristalliputouksen tarinaa. Jos et vielä tiedä The Sims 2 Legacy Challengesta,saat lisää tietoa sivulla olevista linkeistä (linkitän myös muita legacyja). Pelaan aika lailla sääntöjen mukaan,mutta aloitin suoraan talosta (15 732 simoleonia maksavasta). Noh,eipä sitten muuta kuin kehoitus: lue ja kommentoi!:)

perjantaina, helmikuuta 23, 2007

17. Tuhkimoiset

Viime jaksossa Amanda kasvoi lapseksi ja alkoi tapella Aadan kanssa, joka sitten kasvoikin teiniksi. Myös Muksu kasvoi, aikuiseksi koiraksi. Tässä jaksossa on kaikenlaista hässäkkää, mutta myös jotain, mikä järkytti minua tapahtuessaan. No, osan pariin!

(aurinkoinen aloitus) Hector ei kuollut isänsä tapaan traagisesti eikä myöskään aivan yhtä huomaamattomasti kuin äitinsä. Seinätkin kalpenivat viikatemiehen noutaessa vanhustamme toiseen maailmaan (oli pakko pitää seinät poissa, muuten kuvaan olisi saatu vain... no, ei oikeastaan mitään). Perintö (missä vaiheessa hän perintöasioista ehti päätellä?):
Ilmatar sai ystävättärenä (pöh, rakastajattarena pikemminkin) 460 simoleonia.
Manna 4 800, Johannes 5 000 (hih, aina Manna saa vähemmän kuin pikkuveli), Aada 1 164 ja Amanda 324 simoleonia. Ensimmäisen sukupolven ainoa lapsi, talon ainut vanhus, ainoa kunnon urheiluhullu, Hector kuoli 66-vuotiaana.

Joonas ja Kastehelmi ovat kummittelukavereita. Joonas keskittyi ympäristön tuhoamiseen jättämällä ärsyttäviä lammikoita joka puolelle, kun taas Kastis raivosi huomattuaan, että hänen ja Hectorin vanha parisänky oli vaihdettu uuteen. Tuo älyn jättiläinen tuli joka yö ihmettelemään "Missä sänkyni on?! Jonttu, auta vähän!" mutta Jonttu ei auttanut. *dramaattinen loppu*

Maybelline -eikun siis, Muksu, nyt kun Johannes ei ole lähettyvillä- oli hyvin itsekeskeinen. Valitettavasti sanonta 'koira on kuin omistajansa' on hyvin paikkansapitävä, toivottavasti Muksulla on kuitenkin vielä mahdollisuus tulla kunnon mieh... uroskoiraksi.

Viimein se syö! Johannes oli niin hajalla isänsä menettämisestä, että heitti koko ajan aterioita roskikseen. Eikä siis vain omia aterioitaan.

Amanda päätti toteuttaa isoisänsä unelman ja myydä mestariteoksen, siispä hän aloitti maalausharjoitukset heti. Myös perijän pallille pääseminen oli tytöllä mielessä, sillä täytyyhän taloudessa aina olla joku maalaamassa perijöiden muotokuvat, eikä Aada sen pahemmin kuin Roosakaan omannut vielä yhtään luovuuspistettä.

"Tule kuolemaan..." Johannes! Ja kehtaa vielä ihmetellä, miksi Muksu epäröi...

"Rakas päiväkirja. Amanda on täydellinen tapaus, olen hyvin ylpeä hänestä. Pelkään tosin, että tyttö kasvaa liian ylimieliseksi... ehkä pitäisi viettää enemmän aikaa hänen kanssaan ja saarnata vaikka joka ilta. Johannes on alkanut käyttäytyä omituisesti Maybelline Muksua kohtaan. Parasta varmaan yrittää olla mahdollisimman paljon hänenkin kanssaan, ettei pääse olemaan pitkään kaksin koiran kanssa. Ihmettelen syvästi sitä 'Murhaajan käsikirjaa', jonka hän vähän aikaa sitten osti. Ostoksilla kävi Aadakin, hän uudisti huoneensa. Se on nyt aivan vaaleanpunainen... sanoisinko, että värisävyltään vanha roosa! Hih! Minua kyllä vähän huolestuttaa tuo Aadakin. Hän osti jättimäisen vaaleanpunaisen nallen... siis todella jätin, melkein kattoon asti! Ystävänpäivän kunniaksi muka... mutta ei hän minua huijaa. Ystävänpäivähän oli jo! Joulukuussa!" Roosan päiväkirja on perheen muille jäsenille mukavaa iltalukemista.

Muksu oppi tottelemaan kutsua, ei Johanneksen, vaan Aadan opettamana. Hän onkin varmasti paljon mukavampi -ja turvallisempi!- opettaja kuin mielipuolinen isänsä.

On vaikea uskoa, että kaiken tuon meikin alla todellakin on Amanda. Hän loisti prinsessana koulunäytelmässä Tuhkimoinen. Amanda sai onnittelukortteja ystäviltä ja sukulaisilta, ja niistä kertyi 215 simoleonia. Kiitos ja kumarrus! (XD! Lapsille ei saisi ikinä laittaa noin paljon meikkiä!)

Aada on Muksun lauman johtaja, ja Muksu on Aadan lemmikkiystävä. Kenelläkään muulla ei ole erityisiä välejä sen kanssa, sillä kellään muulla ei ole aikaa koiralle Aadaa ja *ngh* Johannesta lukuunottamatta.

Veripesu. "Muhahahahahahaaaaa......" Apuaah! Mitä tuo hullu mies oikein suunnittelee? Ja minne katosivat perinteiset vaahtokylvyt, sillä myöhemmin Johannes kävi itse kylpemässä samaisessa veressä... Johanneksen myhäilyistä päätellen hän voisi suunnitella jotakin... mutta ei, se on vain niille, joiden aivot kykenevät ajattelemaan järkevästi.

Juuri kun Amanda päätti ystävystyä Muksun kanssa kuin lemmikki ja omistaja ikään, päätti Johannes viedä koiran huomion. Näin tuo ilkimys teki aina, kun joku yritti lähestyä hänen Maybellineaan.

PADAM! Vanha talo oli vain sen kokoinen, mitä juuri tarvittiin, joten totta kai mukavuudenhaluiset ja kohtalaisen rikkaat (no, heillä oli about 100 000 simoleonia) Krissut päättivät laajentaa. Uusi osoite on 634 Peyton. Oikeastaan sen kuuluisi olla Simkatu 4, mutta eihän se olisi sovelias nimi näin hienostuneelle perheelle, siispä he vaativat nimenmuutosta. Sisustuksen jälkeen he huomasivat, että olivat eläneet Hectorin eläkerahoilla (joita ei enää luonnollisestikaan tulisi), sillä kukaan ei käynyt töissä, ja perintörahatkin tuli aika lailla tuhlattua. Noin 5 000 simoleonin voimin sitä sitten päätettiin jatkaa, rikkaita hienostelevasti esittäen.

Kiva piha. Uima-allas, tietysti. Keinut ja keilarata kuuluvat hienoihin pihamukavuuksiin... jättimäinen itsepuolustuspatsas puolestaan oli vain erään nimeltämainitsemattoman Johanneksen oma idea.

"...ja sitten paistoi aurinko!" Aada oli vielä hieman vihainen Amandalle, mutta pelkäsi tämän todella vihaavan häntä, joten päätti parantaa välejään loppujen lopuksi hyvin rakkaaseen pikkusiskoonsa vitsailemalla. Ja pitkään sitä kestikin, mutta Amanda vaikutti vieläkin vihaiselta, eikä antanut systerin edes halata itseään. Todellisuudessa hän ei ollut enää ollenkaan vihainen, halusipahan vain hieman kiusata ja nauttia isosiskonsa jakamattomasta huomiosta.

Nykynuorille ei tavallinen tietokone riitä mihinkään. Joku ihmeen Isoveli piti tytöille hankkia, eikä Roosa tajunnut mitään. Johannes ymmärsi, miten omituisella laitteella sai lähetettyä viestejä, ja piti sitä jo niin mullistavana, että tuijotteli 'ihmeiden tekijää' pitkään ja hartaasti Amandan chattaillessa ystäviensä ja erityisesti tuikituntemattomien kanssa.

Aada haastoi isänsä biljardimatsiin, ja Johannes haastoi Amandan katsomaan peliä. Tyttö oli isänsä puolella ja buuasi Aadalle minkä kerkesi.

Roosan mielestä rääkyminen ei ollut hyväksi, siispä hän pyysi äkkiä Amandaa heittämään tikkaa kanssaan. Amandalla meni ihan hyvin, mutta Roosa arvosteli hänen heittojaan jatkuvasti. Amanda buuasi Roosalle tämän vuorolla... läheinen äiti-tytär-suhde?

Ehkä oli virhe ostaa Amandalle se Riist Oy:n Pikkupaakarin uuni... tytöllä kun ei ollut ainuttakaan ruoanlaittopistettä, hän aina vain poltti jättimuffinssinsa, eikä semmoinen olisi hyvää ravintoa prinsessalle... prinsessaksi hän itseään kutsuu, vaikka Johannes yritti selittää, että prinsessan paikka oli jo viety.

Aada meni tuhlaamaan viikkorahansa ennustajaeukolle, joka ei edes ollut tyytyväinen... hän ei selvästikään ymmärtänyt, että 37 simoleonia on oikeastaan kiven takana oleva summa.

Onpas siinä... tyylitajuton tyyppi. Ennustuseukko aivan varmasti otti moisen kummajaisen Aadan sokkotreffiseuraksi kostaakseen muka pienen maksun.

Aada käytti melkein 400 simoelonia lemmenjuomaan, ja aivan turhaan! Ensinnäkin tyyppi ei ollut millään tavalla tavoiteltavan arvoinen, ja toisekseen heidän luonteensa eivät sopineet yhteen ollenkaan. Heppu ei edes antanut halata ystävällisesti treffien loputtua, vaikka niiden tulokseksi tuli sentään Menettelee. Myöhemmin tämä tyyppi, jonka nimikään ei koskaan selvinnyt, kyllä soitti, mutta Aada ei edes viitsinyt vastata. Moiseen huligaaniinhan ei kannattaisi tuhlata enempää aikaa, ja sitä paitsi, miehille ei muutenkaan jäisi aikaa kun pääsisi yliopistoon. Hän nimittäin todella meinasi opiskella.

Nökö-niminen koira tuli ahmimaan Muksun ruokaa. Johannes kehoitti häipymään, mutta kun hätistelyä ei kuultu, hän ajoi koiran pois. Ei varmaan tule enää uudestaan, en tulisi minäkään, jos tulisin tuon... tuon... Johanneksen ajamaksi.

Roosa tykkäsi katsoa painia (Krissuilla on muuten nykyisessä kartanossaan neljä TV:tä). Johku ei koskaan katsonut sitä hänen kanssaan, sanoi kyseisen lajin olevan barbaarinen. Todellisuudessa hän pelkäsi, että iso paha painijasetä hyppäisi TV-ruudusta hänen kimppuunsa.

Aada meni ostamaan kännykkää, mutta menikin epähuomiossa vaatekauppaan. Juuri kun taksi oli saapunut, joku heppu tuli kertomaan vitsiä ja Aada uskoi tämän yrittävän iskeä ja jäi kuuntelemaan taksin häipyessä. Hän alkoi kiinnostua Orlando Luoteesta, ja alkoi itsekin kertoilla vitsejä ja rupatella hänen kanssaan.

Ilta koitti. "Mentäiskö trefuil?" onneksi Orlando tajusi, mitä Aada tarkoitti, ja vieläpä suostui. Aada hurmasi hänet, mutta ei vielä saanut kummankaan puolista ihastumista aikaan ennen kuin treffit piti lopettaa ja tulokseksi tuli taas vain Menettelee. He eivät edes lähteneet Ananasuista minnekään, sillä Aada oli vielä vähän shokissa siitä että tämä -hänen mielestään komea- tyyppi todella suostui.

Johannes lähti sitten ostamaan pari peliä (SimCity 4: Ruuhka-aika ja Sims Ryntää Raitille) tietokoneelle, mutta kiisteli sen jälkeen mummojen kanssa. Mummo voitti, ja Johku oli hyvin tyrmistynyt, ja jäi vielä kiistelemään kun mummeli oli lähtenyt. Mikä tuo ilme on, Prinsessa?

Vielä joku kannettava pelikonekin tuli muilta salaa ostettua, mutta Johannes ehti juuri parahiksi Amandan synttäreille, ja ehti vielä vaihtaa juhla-asuunkin. Roosa oli sonnustautunut omaanlaisensa leninkiin. Aada puolestaan... no, hän voi niin huonosti että oli ylipäätään hienoa, että hän yleensäkin jaksoi tulla katsomaan pikkusiskonsa siirtymistä teini-ikään.

Voi ei! Vasta juuri kun hän näki pikkusiskonsa kasvavan, ei hänen oma elämänsä saa loppua niin lyhyeen! Muksu, tapa tuo viikatemies! Tai viksu, mene vaan pois! Häivy! Tai Roosa, juokse nyt äkkiä sieltä keittiöstä anelemaan tyttäresi puolesta! Tehkää nyt joku jotain!

Mutta ei. Roosa ehti vain huomatakseen, että hänen tyttärensä oli jo kuollut. Ja niin nuorena... Aada sai tehdä seuraa muille uurnahuoneen asukeille (toisella puolella taloa on muuten toinen samanlainen uurnahuone, siellä on vain Raksun uurna)

Mitä?! Johanneskin kuoli?! Ei voi olla totta! Eihän hän edes voinut huonosti... mitä ihmettä tapahtui? (en ihan oikeasti tajua tätä... pelasin tämän jakson kolmessa osassa, kun avasin pelin, Johannes olikin kuollut)

No, Amandasta tuli sitten perijä. Suosiotavoite, mieltymykset hajuvesi ja kilot, inhokkina kuntoilu. Luonteeltaan neito on S/S (5), Menevä (9), Toimelias (10), Vakava (3) ja Marisija (3). Aadaa ehkä vähän suunnittelin perijäksi (en tosin sen Orlandon tai muutenkaan treffipalvelutyypin kanssa), mutta Amandastakin kasvoi kaunis nuori nainen. Neito kävi kampaajalla ja seuraava etappi olikin yliopisto, jossa hän muutti Koppilan asuntolaan.

Ensi osa on pyhitetty Amandan yliopistoelämälle, ja pelaan sitä 23-25.2, mikä tarkoittaa, että se tulee sillä välillä tai ensi viikolla. Minusta tässä osassa tapahtui kaikenlaista... kerro oma mielipiteesi tästä tai ihan mistä vain, ja kommentoi! :)

11 Comments:

At 3:35 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tämä oli ihan hyvä, mutta ei niin hyvä kuin viime jakso. Se ei oikein *sytyttänyt, en tiedä miksi, kuvat oli hyviä ja teksti erinomaista ja juonikin hyvä...?
(Ehkä minulla onkin huono päivä eilisen sairaalakeikan jälkeen, enkä jaksa piristyä nyt edes näistä ihanista tarinoista)
Niin sen täytyy olla, koska olen tykännyt tästä tarinasta ennen TOSI paljon!
masentunut menley?

 
At 3:41 ap., Anonymous Anonyymi said...

Sorry, nyt tiedän miksi mulla oli niin pässi olo... Mulla oli jäänyt lukematta tuo jakso 16, enkä siksi oikein ollut kärryillä.
*sama tollo*

 
At 6:01 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mitä? Aada ja Johannes kuolivat? Olen shokissa. Kauheaa.

Mutta muuten hyvä jakso, naureskelin taas monessa kohdassa. :)

 
At 6:43 ap., Blogger Nana said...

Kiitos!:)

Johanneksen mahdollinen kuolinsyy selvisi: säikähtäminen! Muistan, että juuri kun olin lopettamassa toista pelikertaani, Joonas tuli taas pelottelemaan Johannesta. Ehkä kolme tarvetta sitten laski -90 ja hän kuoli siihen. No, sen näkee sitten, tuleeko vaaleanpunainen haamu.
Olen kyllä minäkin aika shokissa. Mutta optimistisesti ajatellen, Johku sai juuri sopivan värisen haamun... tai saa ehkä, jos se nyt kuoli säihkähtämiseen.

 
At 7:37 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ihan oli hyvä osa..... Uutta odotellessa. Kauheeta kun kaks simiä kuolee samana päivänä! Ja vielä Amanda.. ei kun Aada... no ihan sama.

 
At 9:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kiva osa!! Niin humoristista, ja näin sitten onkin pakko tunnustaa, että ruudun tällä puolen repeillään jatkuvasti...

Juu, mutta jatkoja. (olen oikein mahtava kommentoija ;))

 
At 3:14 ap., Blogger Hayley said...

Hieno legacy, oli pakko lukea moonta osaa ja laittaa kirjanmerkkeihin! :D Linkittäisitkö Peytonini? :) Minä linkitän kuitenkin sinut.. :D

 
At 1:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Niisk. Aada ja Johannes sitten menivät kuolemaan. Miten Maybelline pärjää ilman Johannesta? (Mainiosti.)

Mistä Johanneksen yli-ihanat hiukset?

(Piti kommentoida aikaisemmin, mutta tämä ei julkaissut kommenttiani.. Mur.)

 
At 5:06 ap., Blogger Nana said...

Sussu: Johanneksen hiukset on XM Simsistä. (anteeksi jos vastaus tuli myöhässä)

 
At 3:44 ap., Blogger iipa said...

Ei tullut myöhään :) Ryntäisin lataamaan ne, ellen olisi isovanhemmilla ^^

 
At 2:06 ip., Anonymous Anonyymi said...

Aadasta olisi tullut hyvä perijä, kun oli hiukan kauniimpikin ): harmi että viikatemies päätti ottaa hänet pois elävien kirjoista.. Toivottavasti Amandakin menestyy perijänä (:
Hyviä tarinoita, tykkään tosi paljon!

 

Lähetä kommentti

<< Home